Неизпълнено обещание за парк "Красива България" в "Южен" накара ядосани пловдивчани

...
Неизпълнено обещание за парк "Красива България" в "Южен" накара ядосани пловдивчани
Коментари Харесай

Вие питате и ние питаме: За дупките по бул. Никола Вапцаров и проблемите в Красива България

Неизпълнено заричане за парк "Красива България " в "Южен " накара ядосани пловдивчани още веднъж да се свържат с Plovdiv24.bg. 
"Свързваме се с Вас 3 месеца по-късно във връзка със скандалния парк в регион "Южен " на име "Красива България ". Изпращаме Ви линк със публикацията, която публикувахте: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Maiki-s-ogromno-pitane-za-placheven-park-740570.
В публикацията ясно се вижда по този начин дълго чаканото с надежа заричане на районният кмет Борислав Инчев, че до краят на месец август пясъчниците ще бъдат засипани, а пейките поправени.
Е, три месеца по-късно Ви изпращаме снимки с надълбоко оскърбление. Искаме обществено да "благодарим " на Борислав Инчев за "спазеното заричане ".
Искрено се надявахме благодарностите да са сърдечни, само че за жалост са жлъчни.
Като общественост, жителите на района сме взели решение живот и здраве напролет следващата година да проявим самодейност и освен във връзка с въпросния парк и сами (за наша сметка) да изправим пейките, само че също по този начин да запълним големите и дълбоки дупки с цимент - по бул. "Никола Вапцаров ", за които и други ваши читатели неведнъж алармираха както на Вас, по този начин и на районния кмет Борислав Инчев, само че за жалост - още веднъж без резултат.
Въпросните дупки са в непосредствена непосредственост до постройката на община Южен, в секторът от кръстовището на бул. "Македония " с бул. "Никола Вапцаров " до кръстовището на ул. "Димитър Талев " с бул. "Никола Вапцаров ". "
Наш кореспондент се свърза с кмета на регион "Южен ". Борислав Инчев сподели следното:

"Тези дупки ще бъдат запълнени доникъде на идната седмица, стига времето да не ни изненада неприятно. За страдание обаче до изцяло решение на казуса, те още веднъж ще излизат на дневен ред. "
А казусът - по думите му, ще се реши следващата година, когато е очакван огромен ремонт на пътя - първо ВиК ще сменят тръбите по булеварда, а по-късно Общината се е заела с преасфалтирането.

За въпросния парка Борислав Инчев призна, че все още пясъчникът не е засипан, не са заменени и пейките и за това има пояснение, което е обвързвано с неналичието на средства. Пейките ще би трябвало да изчакат приемане бюджета на района за следващат година, за пясъчника пък е взето решение да се отстрани откакто се изготви огромен план за цялото пространство.
Инчев показа и още един проблем от въпросното място - при него е подадена молба от група хора, които не желаят детската площадка в парка. 
"Ходих на място, оглеждахме, една от дамите даже стартира да ми изяснява за какво и по какъв начин тук не би трябвало да има детска площадка. Пейките също трябвало да се отстранен. Това са пенсионери, на които детските игри им пречат. "

В районната администрация обаче е постъпила и контра подписка на над 100 майки, бранещи мястото за игра на своите деца. 
Поне 50% от бюджета за идната година възнамерявам да отиде за детски площадки, заяви в тази връзка Инчев. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР